Jakie jest zalecane ciśnienie w oponach dla 93 NA? Nie mogłem tego nigdzie znaleźć na samochodzie i oczywiście nie dostałem instrukcji obsługi, kiedy kupiłem samochód.
także w przypadku, gdy jeździsz na oponach w tym samym rozmiarze, który jest podany na tabliczceCJCSum41 said:^^ Powinieneś wpisać to, co jest zalecane na tabliczce na drzwiach, czego u mnie nie było.
To niewłaściwa praktyka stosowana przez ludzi, którzy są zbyt leniwi, aby dowiedzieć się, jakie są prawidłowe ciśnienia.92_mr2 said:Pracuję w serwisie opon i wlewamy 35 psi dookoła w samochodach, większe samochody zwykle napełniamy około 45 psi
Większość opon do samochodów osobowych będzie miała indeks nośności B (obciążenie standardowe), w takim przypadku użyjesz dokładnie tych samych ciśnień z tabliczki znamionowej. Objętość w oponie się zmieniła, ale waga twojego samochodu się nie zmieniła i ciśnienia nie powinny się różnić.DesmoDoe said:Czy istnieje jakiś wzór do obliczenia ciśnienia w oponach dla kół, które różnią się rozmiarem od standardowych?
Jeżdżę na 17-calowych w moim 92 GT-S...
Dobrze wiedzieć - dzięki :thumbup92_mr2 said:^ to jest maksymalne ciśnienie w oponach, które może utrzymać dla ciężaru nad oponą. w naszych małych samochodach i z niskoprofilowymi oponami, które wszyscy używają, powinieneś mieć 35-40psi
++++++++99999999999999 Milionówjjjxlr8 said:To niewłaściwa praktyka stosowana przez ludzi, którzy są zbyt leniwi, aby dowiedzieć się, jakie są prawidłowe ciśnienia.