MR2 Owners Club Forum banner
electrical

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 28 Results
  1. Normally Aspirated
    Hi all, I've been tracing an electrical issue preventing my ECU from getting power. I've traced the issue back to the 15A EFI fuse in the engine bay fuse compartment. When I probe the socket with a multimeter, one side shows +12v whilst the other side shows 0v (as expected). However, when I...
  2. Common Engine Swaps and Related Discussions
    I recently swapped my engine to a k series, I'm new to this so when I started to clean up the frunk I cut off all the wires to the top left. I ended up cutting the two white wires that go to the main harness. I replaced the wires but only the interior lights, Hazard, door lights, and open door...
  3. MKI, 84-89 NA & SC
    Whenever I start my car all of the dashboard lights come on and stay on, and i have a very bad drain on my battery. I am a noob when it comes to servicing cars so I would just like to know where to start.
  4. MKI, 84-89 NA & SC
    so I recently bought a kenwood radio for my car before this there was no radio the previous owner got rid of it When everything was all connected the power was going to the radio but when the car was on it wasn’t working at all the fuse wasn’t blown what could it be? I’m thinking the amp but...
  5. Normally Aspirated
    Hi everyone, first-time poster here! Need some opinions. TLDR: Crank, no start. No power to fuel pump. Sometimes no spark either. New Circuit Opening Relay (cor) didn't fix it. Mechanic's technician put in a new COR and said it was fixed and that the one I got new from the dealership was bad...
  6. MKI, 84-89 NA & SC
    So gents, I recently acquired an 86 AW11 NA (I'm not quite sure if SC was even available yet) and my driver's side headlight won't flip up. Naturally, I bought a replacement motor thinking the old one's electrical components were faulty. I switched the motors and ran into the same problem. Both...
  7. Normally Aspirated
    Long story short, I picked up an MR2 with some issues with it running. I know there are many causes, and fixed a few. Runs better but not perfect. I have another post dedicated to the misplaced vacuum lines, so please answer there if you have any thoughts on it being a vacuum issue. I was...
  8. MKII, 90-99 NA & Turbo
    Hey guys, so I’ve never posted in the forums before but have been reading all your knowledge for some time now. I’ve got a 1990 sw20 Mr2, and my indicators are not flashing up on the dash neither the lights. Ive changed the indicator stalk, flasher relay and triple checked that my hazard lights...
  9. Normally Aspirated
    Hi all, Hope you're all doing well. I have a new to me 1993 SW20 5SFE 5-speed I bought from a friend who is currently overseas. This car is quite a story for another time, but currently I am looking for any help figuring out the strangest issue. The car just stalls out, Like the tach will read...
  10. MKII, 90-99 NA & Turbo
    Hey, i have i 1993 SW20 from japan. Now Im rebuilding the enginge. The only problem is that I have a few cables that I don't remember / cant find where they were plugged in. Can someone please help me with this? (see pictures). Ground cable located on the right side of the car mounted on the...
  11. MKI, 84-89 NA & SC
    I was in the process of replacing the distributor and during removal I managed to pull out this yellow/black wire and sever a black wire. I crimped the black wire back together, but I don't know where this is y/b supposed to go. I looked all around and gave up, I hope that you guys can help...
  12. 3SGTE Turbo
    Hi fellow owners I'm in a little bind and need your assistance. Long story short I haven't driven my mr2 turbo rev 3 in a while and the battery cut out as I tried to start her up. Jumped the car and all electrics work apart from the imboliser red light. Car central locking still works etc...
  13. General MR2 Discussion
    hey there, I just recently bought a 1987 mr2 and it has a kill switch I want to get rid of, it looks like it's wired to the efi. Anyone have some know how about how to remove this? Thanks in advance. Also im adding a picture of the box and mess of wiring im trying to sort out. I've already...
  14. Normally Aspirated
    Hi guys, I recently replaced the engine in my rev 1 uk mk2 as one of the bottom end bearings had gone. Now it won't start and I'm getting no spark from the ignition coil. The coil has been replaced and is known good. When 12v is applied to it directly or the coil negative wire on the igniter is...
  15. MKII, 90-99 NA & Turbo
    My mr2 turbo cut out the other day while driving, tried to start it again and it just cranked and cranked, no stutters or anything, got it towed home, checked fuses etc and nothing there, the king lead to the distributor has voltage but it’s at 6v when cranking and I’m guessing this is too low...
  16. General MK2 FAQ (Newbie Center)
    I'm trying to rig up an electric speedometer from an Australian 1993 rev 2 3sge into a rev 1 JDM cluster, I've worked out the positive and negative terminals but attaching the speed sensor signal wire to either of the other two terminals does absolutely nothing to the needle no matter how much...
  17. MKI, 84-89 NA & SC
    I recently bought a 1987 mr2 (manual) which was in need of a new clutch. So it took about two weeks to finish the job and once I was ready to start the car the lights turned fine but when I attempted to turn the car over there was a loud clunk and the car died not even the lights would turn on...
  18. MKI, 84-89 NA & SC
    First mr2 First post. Bought the non running 89 mr2 with 4agze, and auto trans a week ago for next to nothing. Previous owner reversed terminal connections on a jump-start and fried something, no lights anywhere. Previous owner probably removed the (Main fuse link 1.25 BLK) off the positive...
  19. 3SGTE Turbo
    I'm looking for a replacement front turn signal connector for my SW20. I've gone through the electrical diagrams and determined that the connector I need is the harness-side of "F13". As far as I can tell though, the electrical diagrams don't provide any part numbers for these connectors. Does...
  20. MKII, 90-99 NA & Turbo
    So my 91 sw20 NA desided this morning with no warning not to start. It doesnt turn over, it doesnt click, the lights, horn, nothing work. I checked the voltage on the battery and checked all grounds and the fusible link and all are good. WHAT COULD IT BE???
1-20 of 28 Results
Top